Filmoteka: The Words / Ukradena priča (2012)

Filmoteka: The Words / Ukradena priča (2012)

1.8.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Mladi pisac Rory Jansen na vrhuncu svoje karijere i životnog uspjeha otkriva koliko skupo će ga koštati put koji je odabrao ne bi li ostvario svoje literarne ambicije.

Kad Rory Jansen objavi svoj prvi roman, to je onaj rijedak, jedinstveni događaj što literarni svijet i javnost obori s nogu. Prijatelji ga zdušno preporučuju, kritika diže u nebesa i jednostavno je posvuda - od književnih klubova, aviona do sveučilišnih kampusa. Svježinom glasa i mudrošću koja se čini nekako bezvremenskom, Rory postaje instant zvijezda na literarnom nebu. Karizmatičan, talentiran, inteligentan, čini se da mladi autor ima sve - divan život, krasnu suprugu, svijet mu je pod nogama - i sve to zbog njegovih riječi. Ali čije su to riječi? I na koncu, čija je priča? 
Na vrhuncu slave, tajanstveni starac dolazi Roryju i suoči ga s činjenicom da je zapravo on autor romana. Starac prebrojava prelijepe, ali tragične uspomene iz svoje mladosti u Parizu nakon Drugog svjetskog rata, na temelju kojih je roman i nastao. Vidjevši da je netko drugi platio cijenu za istinu i viziju priča, Rory preispituje svoju kreativnost, ambiciju i moralni izbor koji je učinio.

 

The Words (2012.)

CBS Films

97 minuta drama, romansa

Režija:           Brian Klugman, Lee Sternthal

Uloge: Bradley Cooper, Dennis Quaid, Olivia Wilde

Scenario:        Brian Klugman, Lee Sternthal

Producent/i:   Michael Benaroya, Tatiana Kelly, Jim Young

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

 

Recenzija

 

 


LC komentar:

Osrednji film sasvim solidne priče. Treba ovom filmu dati šansu.

film ukradena priča filmoteka recenzija drama
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati