Filmoteka: The Tree of Life / Drvo života (2011)

Filmoteka: The Tree of Life / Drvo života (2011)

22.9.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Mistična drama Terrencea Malicka, priča o čovjeku koji gubi mladenačku nevinost i pokušava naći smisao života. Laureat Cannesa!

Film 'Drvo života' je prije svega himna životu koja otkriva odgovore na pitanja koja proganjaju čovjeka. Priča se bavi teksaškom obitelji u 1950-ima.

Najstariji sin Jack odrasta, gubi mladenačku nevinost i pokušava se pomiriti s ocem (Brad Pitt) s kojim ima složen odnos. U svojoj životnoj odiseji Jack traži odgovore na pitanja o smislu života i opravdanosti vjere...

Naslov originala: The Tree of Life Žanr: drama, art, eksperimentalni, psihološki Trajanje: 139' Godina izdanja: 2011. Zemlja: SAD Izdavač/Distributer: Fox Searchlight Linkovi:

službene stranice, Imdb

Uloge: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain, Hunter McCracken Režija: Terrence Malick Scenario: Terrence Malick Producent/i: Dede Gardner, Sarah Green, Grant Hill, Brad Pitt

 


LC komentar:

Jedna riječ koja se proteže u većini recenzija ovog filma je pretencioznost, s čijom konstatacijom se i ja slažem. Naime, film nije sam po sebi ni dobar ni loš, jednostavno potpada pod ona ostvarenja u koja se apsolutno sve željelo utrpati. Ideja nije loša, ali ekranizirati smisao života već je samo po sebi pretenciozno. Iako film traje 2 sata i 18 min, dojam je da traje barem duplo toliko. POčetak filma je u najmanju ruku "too much". Gledatelj će pomisliti da gleda neki uradak iz Nationa Geografica i ili neki BBC-ev dokumentarac. Slike postanka svijeta su zaista predugačke, spore... Ne bi to bilo toliko loše, da se srž radnje odvija u američkoj obitelji srednjih godina prošlog stoljeća. Da odaberete samo flasheve svakih 15 min ovog uratka, misli biste da je je netko krivo montirao cijeli film. Glazbena podloga, je kao što i priliči ovakvim uradcima - mainstream klasična, crkvena glazba glazba. Filmu se ne može poreći zaista vrsna gluma i to Brada Pitta i mladog Jacka.

film filmoteka recenzija brad pitt život filozofija mistika obitelj odrastanje
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati