Filmoteka: The Perks of Being a Wallflower (Charlijev svijet)

Filmoteka: The Perks of Being a Wallflower (Charlijev svijet)

3.5.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov: Charlijev svijet

Režija: Stephen Chbosky
 
Uloge:Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Kate Walsh, Paul Rudd
 
Scenarij: Stephen Chbosky

kratki sadržaj
Tinejdžerska drama s Emmom Watson u glavnoj ulozi, priča o odrastanju povučenog dječaka Charlieja koji se druži sa starijim prijateljima.
 
Charlie (Logan Lerman) je tapeta, fikus, tihi promatrač iz prikrajka dok ga par karizmatičnih i starijih ne skloni pod svoja krila. Prelijepa, slobodoumna Sam (Emma Watson) i neustrašivi Patrick (Ezra Miller), koji su polubrat i polusestra, iako ne u krvnom srodstvu već zahvaljujući braku svojih roditelja, vode ga putevima prijateljstva, prve ljubavi, propupale seksualnosti, bakanalija, ponoćnog prikazivanja 'The Rocky Horror Picture Showa' i potrage za savršenom pjesmom.
 
Istovremeno ga njegov profesor engleskog, gospodin Anderson (Paul Rudd), uvodi u svijet književnosti potpirujući njegove snove o karijeri spisatelja. Charlie ulazi u svijet odraslijih, ali i dalje ga boli prošlost, uključujući i samoubojstvo najboljeg prijatelja i smrt voljene tete nesretnim slučajem. Ravnoteža mu je pred slomom, a korijen njegove tuge je šokantno otkriće.
 
Glavni i odgovorni za ovu romantičnu dramu je američki pisac Stephen Chbosky koji 1999. godine izdaje istoimeni roman. Priča koja prati odrastanje dječaka Charlieja vrlo brzo prerasta u bestseller pa je bilo samo pitanje vremena kada će se Hollywood odlučiti pretočiti štivo u film. Što se režije i scenarija tiče, ovdje je upravo Chbosky vodio glavnu riječ, a glavne uloge dodjeljene su redom mladim talentima koje predvodi Emma Watson (serijal Harry Potter, 'Moj tjedan s Marilyn').
 
Pohvale kritičara otišle su na račun troje mladih glumaca, iako su neki zamjerali filmašima što nisu našli tinejdžere da glume tinejdžere. Najveće zamjerke filmu su da nije previše originalan i da je zato savršen za obožavatelje Harryja Pottera koji žele nešto ozbiljnije. Ipak, većina recenzenata hvali film i njegovo kombiniranje tinejdžerske komedije i realistične drame, te se zaključuje da je film 'poput srednje škole' jer budi 'tužne, smiješne, tople i nostalgične osjećaje'.
 
izvor:  http://www.filmski.net/

LC komentar:

-ocjena 7/10 jedan simpatican film o odrastanju, nije nis posebno ekstra, ali se da pogledati

film filmoteka odrastanje komedija Stephen Chbosky
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati