Filmoteka: The Incredibles (Izbavitelji)

Filmoteka: The Incredibles (Izbavitelji)

8.1.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov: The incredibles
 
Režija: Brad Bird
 
Scenarij: Brad Bird
 
Uloge: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Jason Lee, Dominique Louis, Teddy Newton, Jean Sincere 
 
kratki sadržaj
 
Glasoviti studio Pixar, udružen s još glasovitijom kompanijom Disney, proizveo je niz iznimnih cjevečernjih crtanih filmova, od kojih su Izbavitelji jedan od najcjenjenijih.Pod izvršnom producentskom palicom osnivača i čelnika Pixara, Johna Lassetera, film je scenaristički osmislio i redateljski realizirao Bob Bird. Film je nagrađen s dva Oscara - za najbolji cjelovečernji animirani film te zvučnu montažu, a bio je nominiran i za najbolji izvorni scenarij i zvučno miksanje. Ostvario je i sjajnu zaradu u svjetskim kinima, koja je premašila pola milijarde dolara.
 
Gospodin Izbavitelj, pravim imenom Bob Parr, njegova djevojka Elastika, pravim imenom Helen, i prijatelj Frizer, pravim imenom Lucius, superheroji su koji su grad Metroville zadužili brojnim veličanstvenim pothvatima, no javno mnijenje okrene se protiv njih i oni su prisiljeni umiroviti se.

Petnaest godina kasnije Bob i Helen roditelji su troje djece također obdarene supermoćima - tinejdžerice Vivian, pretpuberteteskog dječaka Zvika i bebe Jack Jacka, i žive normalnim obiteljskim životom u predgrađu. Za razliku od Helen, Bob nikad nije prihvatio običan život, pogotovo ne sudbinu zaposlenika u eksploatacijskoj osiguravajućoj kompaniji, te potajno, zajedno s Luciusom, pomaže policiji. Jednog dana Bob dobije tajanstveni poziv koji mu nudi reaktivaciju kao superheroja.

Poziv ga vodi na osebujan otok, gdje mu je klopku spremio nekadašnji pretenciozni pubertetlija, a sada opasni zlikovac Pero, koji je kao dječak sanjao da će postati Izbavitelj Boy, za što Bob nije imao nikakvog razumijevanja. Helen sazna da je Bob u nevolji, i cijela mu obitelj kreće u pomoć.
 
izvor: http://mojtv.hr 

LC komentar:

-ocjena 7/10 - jedan solidan crtic sa vrhunskom animacijom

film filmoteka animirani film crtic zavava Brad Bird
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati