Filmoteka: The Disaster Artist (2017)

Filmoteka:  The Disaster Artist (2017)

3.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

I već nakon nekoliko dana od prvog prikazivanja, bilo je teško izbjegavati ovu poznatu rečenicu u običnim razgovorima. Pa i sada, 15 godina nakon što je Tommy Wiseau svoju “Sobu” (“The Room“) stavio na listu kultnih filmova (ne iz onih uobičajenih razloga), pitanjima kako i zašto se to moglo desiti nema kraja.


Ono što je trebala biti ljubavna drama, ubrzo je kontrashvatanjem pretvoreno u jednu od najboljih ili najlošijih komedija ikada. “The Room“ jednostavno ne poznaje granice sredine – ne može biti osrednji, ne može biti dobar, ne može biti smiješan, a ne može biti ni loš. Epiteti koji ga opisuju iz krajnosti u krajnost konačno su se uskladili, opisavši ga kao “najbolji najgori“ film ikada snimljen ili “Građanin Kejn” (“Citizen Kane“) užasnih filmova. Međutim, ljudi se i danas zabavljaju amaterskom glumom, dječijim zapletom i dijalogom koji je Tommy Wiseau ponosno kreirao. Izgleda da šest miliona uloženih u stvaranje filma ipak nije bilo uzalud.


Cijeli članak pročitajte ovdje


IMDB


LC komentar:

U biti skroz zabavan film. Dobra adaptacija, svakako, o redatelju i nastanku jednog od najgorih filmova ikad, The Room :-)


film filmoteka recenzija američki film drama komedija
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati