FIlmoteka: Technotise – Edit i ja

FIlmoteka: Technotise – Edit i ja

25.5.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov:  Technotise – Edit i ja
 
Glasove animiranim junacima pozajmljuju Petar Kralj, Seka Sablić, Srdjan Todorović, Sanda Knežević, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Djuričko i Nebojša Glogovac, a izuzetnu muziku za film uradili su Boris Furduj i Slobodan Strumberger.
 
režija: Aleksa Gajic
 
Kratki sadržaj
 
Film prati Edit, prosečnu devojku, koja živi i studira u Beogradu 2074. Volonterski radi u istraživackom centru, gde neguje Abela, autističnog matematičkog genija, koji, posle otkrića formule koja objedinjuje sve energije na Zemlji, potpuno prekida komunikaciju sa svetom oko sebe. Da bi povećala svoje intelektualne kapacitete, zbog problema na fakultetu, Edit ugradjuje čip sumnjivog porekla. Kada sticajem okolnosti vidi grafikon misteriozne formule, njen čip postaje svestan samog sebe, i počinje da se razvija mentalno, potom i fizički u Editinu paralelnu ličnost - Edija... Edit i Edi shvataju da će iz svega moći da izadje samo jedan pobednik...


“Technotise – Edit i ja” je radjen je u maniru savremenih svetskih animiranih filmova. Sa tehnološke strane to je kombinacija četiri vrste animacije - klasične 2D, 3D, vektorske, i kolažne. Neki kadrovi objedinjuju sve četiri pomenute vrste. Estetski uzor filma su japanske anime. Crtež je realističan, svedeno animiran, prožet statičnim kadrovima naglašene atmosfere i autentičnog, autorskog likovnog izraza.
 
izvor: http://www.izlazak.com

LC komentar:

-ocjena 7/10 -cisto zanimljivo za vidjeti jedan moderan srpski crtic

filmoetka animirani film Technotise – Edit i ja Aleksa Gajic
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati