Filmoteka: Sonja i bik (2012)

Filmoteka: Sonja i bik (2012)

2.2.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Debitantski film redateljice Vlatke Vorkapić Sonja i bik, na 59.Festivalu igranog filma u Puli osvojio je nagrade za najbolji scenarij, kostimografiju i glazbu. Naime, film redateljice Vorkapić bavi se onim čemu se (izgleda) stanovnici ove zemlje najviše vole smijati, a to je odnos sela i grada.
Komedija je to o neočekivanoj romansi između Zagrepčanke Sonje (Judita Franković), vegetarijanke i zagrižene aktivistice i sina organizatora seoskih bikijada Ante (Goran Bogdan), pametnog vlaja i spretnog manipulatora u prodaji osiguranja.
Oko centralnog para koji u svojoj romantičnokomičnoj igri ide malo naprijed-malo natrag, odvija se niz radnji u stilu urnebesne nepripitomljene satire na račun domaćih “žutih“ medija i važnih hrvatskih institucija poput Sabora.
Napokon hrvatska komedija koja „ima muda“ prikazati nas onakvima kakvi zaista i jesmo!

 

IZVORNO IME: Sonja i bik
Digital
REDATELJ: Vlatka Vorkapić
ULOGE: Judita Franković, Goran Bogdan
ŽANR: komedija
TRAJANJE FILMA: 106 minuta
GODINA: 2012
DRŽAVA: Hrvatska
POČETAK PRIKAZIVANJA: 29.11.2012


Izvor: Cinestar

 


LC komentar:

Simpatičan i jednostavan ljubavni film prikazan kroz fora ideju. Nije uopće loša režija, a film je prilično pitak, ležeran i svevremenski. Odičan film za razbibrigu. Pogledati jer nije jedna od onih tipičnih domaćih filmova tipa "pogled u daljinu od par minuta itd".

hrvatski film film filmoteka recenzija judita franković komedija