Filmoteka: Raiders of the Lost Ark (Otimaći izgubljenog kovčega)

Filmoteka: Raiders of the Lost Ark (Otimaći izgubljenog kovčega)

21.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov: Raiders of the Lost Ark 

Režija: Steven Spielberg
 
Scenarij: Philip Kaufman, George Lucas
Uloge: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, Ronald Lacey, John Rhys-Davies

Kratki sadržaj
Glasovitog arheologa i stručnjaka za okultno dr. Indianu Jones (Harrison Ford) angažirala je američka vlada da pronađe Zavjetni kovčeg za koji se vjeruje da i dalje sadrži Deset Božjih zapovijedi.

Nažalost, neprijateljski agenti također žele pronaći kovčeg kako bi zagospodarili svijetom, a Indy i njegova stara ljubav Marion (Karen Allen) prisiljeni su upustiti se u uzbudljivu pustolovinu, od mračnih džungli Južne Amerike do užurbanih tržnica Kaira kako bi se prvi domogli kovčega i spasili svijet.

Među glumcima koji su se prijavili za ulogu Indiane Jonesa bili su Tim Matheson, Peter Coyote i Tom Selleck. Selleck je bio izabran, ali je bio nedostupan zbog obaveza u televizijskoj seriji Magnum, P.I.. Spielberg je nagovorio Lucasa da angažira Forda jer su producenti Frank Marshall i Kathleen Kennedy bili impresionirani njegovom izvedbom Han Sola u Ratovima zvijezda.
 
izvor: http://mojtv.hr 

LC komentar:

- ocjena 10/10 - evo nedavno imao priliku da opet pogledam ovaj film - a sta reci nego klasik - film je stvarno oblikovao generacije ljudi - mislim da nema osobe koja ne zna za Indianu :)

Steven Spielberg Harrison Ford film filmoteka avanturistički film indiana jones
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati