Filmoteka: Ocean's Twelve (Oceanovih dvanaest)

Filmoteka: Ocean's Twelve (Oceanovih dvanaest)

4.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala: Ocean's Twelve
 
Režija:Steven Soderbergh
 
Scenario:George Clayton Johnson; Jack Golden Russell
 
Uloge:George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac, Julia Roberts, Casey Affleck
 
kratki sadržaj
Pravila se nisu nimalo izmijenila u vremenu koje je proteklo od prve zajedničke akcije: nikoga se ne smije ozlijediti, ne smije se pokrasti nitko tko to ne zaslužuje, a igrati se mora tako kao da nemate što izgubiti.

Kaže se da je osveta čudna stvar, ali čini se da je grupi vrhunskih, zabavnih i neodoljivih kradljivaca pod vodstvom Dannyja Oceana (George Clooney) i desne mu ruke Rustyja Ryana (Brad Pitt) to netko zaboravio reći, ili ih jednostavno nije bilo briga, kada su se bili okomili na imetak zloglasnog Terryja Benedicta (Andy Garcia).

Bijesan i željan naplate duga, Benedict pronalazi sve članove ekipe te zahtijeva natrag sve što mu je ukradeno, i to s kamatama. Budući da imaju samo dva tjedna da nabave 190 milijuna dolara, Ocean i njegovi ljudi odlaze u Europu, gdje se neće suočiti samo s na prvi, drugi i treći pogled nerješivim sigurnosnim sustavima, nego i lopovom koji želi dokazati kako je upravo on još vještiji kradljivac. Ili ste unutra ili ste vani - premda, ovaj se put to upozorenje čini samo kao retorička figura, jer je cijela ekipa i bez razmišljanja i dvojbi ponovno unutra, ali i s jednim novim članom, pa se Oceanovih 11 u drugom nastavku ležerne gangsterske franšize Stevena Soderbergha pretvaraju u "Oceanovih 12"
 
izvor: http://mojtv.hr 

LC komentar:

-ocjena 5/10 osrednji film, nis pretjerarano dobro, puno losiji od "prvog" dijela

film filmoteka Steven Soderbergh pljačka lopovi
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati