Filmoteka: Mars attacks! (Mars napada)

Filmoteka: Mars attacks! (Mars napada)

5.3.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov: Mars attacks
 
Režija: Tim Burton
Scenarij: Len Brown, Woody Gelman
Uloge: Jack Nicholson, Glenn Close, Annette Bening, Pierce Brosnan, Danny DeVito, Martin Short, Sarah Jessica Parker, Michael J. Fox, Rod Steiger, Tom Jones, Jim Brown Lukas Haas, Natalie Portman, Pam Grier

kratki sadržaj
Neki bi samo željeli zaraditi, drugi su, pak, oduševljeni mogućnošću kontakta s drugom civilizacijom, a treće naprosto nije briga. General Decker (Rod Steiger) ne vjeruje Marsovcima i poziva na borbu, ali je njegov kolega general Casey puno optimističniji. Isprva se čini kako su Marsovci zaista došli u miru, ali vrlo brzo se pokažu njihove prave namjere - tehnološki daleko uznapredovalim oružjem potamaniti cijelo čovječanstvo!

Baci li se i letimičan pogled na glumačku listu ove uzbudljive, razularene SF komedije redatelja Tima Burtona, teško je ostati hladan.

Imena Jacka Nicholsona, Piercea Brosnana, Glenn Close, Michaela J. Foxa, Natalie Portman ili Martina Shorta na jednom mjestu čine se kao popis ansambla panoramskih drama jednoga Roberta Altmana, ali je prava istina kako je sva ta slavna lica u jednom filmu okupio ništa manje slavni i cijenjeni Tim Burton ("Batman", "Bubimir", "Planet majmuna"), redatelj nesvakidašnjih ideja i mračnog svjetonazora, koji se, unatoč svemu, zna itekako dobro zabavljati. Upravo nam to pokazuje sjajni "Mars napada!", ogromna parodijska filmska kugla čijoj se lavini teško oduprijeti. Kao da bi to itko poželio!
 
izvor: http://mojtv.hr 

LC komentar:

-ocjena 5/10 jesta da ga je rezirao Tim Burton, i da je rijec o parodiji, ali svejedno je film nekako blesav, moze se pogledati, ali ne ocekujte nis od njega

film filmoteka tim burton fantazija vanzemaljci
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati