Filmoteka: Indiana Jones and the Temple of Doom (Indiana Jones i ukleti hram)

Filmoteka: Indiana Jones and the Temple of Doom (Indiana Jones i ukleti hram)

24.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov: Indiana Jones and the Temple of Doom

Režija: Steven Spielberg
 
Scenarij: George Lucas, Willard Huyck
 
Uloge: Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan, Amrish Puri, Roshan Seth, Philip Stone, Roy Chiao, Dan Aykroyd

kratki sadržaj:
Vrijeme radnje je 1935. godina. Profesor, arheolog i legendarni junak poznat kao Indiana Jones ponovno se vraća u akciju u svojoj najnovijoj pustolovini.

Ovaj put se udružuje s pjevačicom u noćnom klubu Wilhelminom "Willie" Scott i 12-godišnjim dječakom po imenu Short Round. Završe u malom siromašnom indijskom selu, čiji seljani vjeruju da je zao duh odveo svu njihovu djecu nakon što je ukraden sveti dragi kamen.

Također otkrivaju strah i trepet koji okružuje hram pun zamki poznat kao Ukleti hram! Thuggeeji se ponovno pokušavaju uzdići vjerujući da će uz pomoć moći svih pet kamena Sankara vladati svijetom! Sada sve ovisi o Indiani, koji mora zaustaviti Thugeeje, spasiti izgubljenu djecu, osvojiti djevojku te osvojiti Ukleti hram.

Na vrhu popisa za ulogu Willie Scott bila je i Sharon Stone, no Kate Capshaw osvojila je ne samo glavnu žensku ulogu, nego i srce režisera Stevena Spielberga. Spielbergu je ovo bilo prvi puta da snimi nastavak nekog filma.
 
izvor: http://mojtv.hr 

LC komentar:

- ocjena 8/10 - drugi film o Indiani Jones, nekako je slabiji od prvog dijela, ali svakako ga treba pogledati - cijeli serijal spada u klasike - bez toga se ne moze :)

film filmoteka avanturistički film indiana jones Steven Spielberg Harrison Ford
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati