Filmoteka: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje)

Filmoteka: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje)

6.1.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala:Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
 
Režija:Steven Spielberg
 
Scenarij:David Koepp, George Lucas 
 
Uloge:Harrison Ford, Shia LaBeouf, Cate Blanchett, Ray Winstone, Karen Allen, John Hurt, Jim Broadbent
 
kratki sadržaj 
Najpoznatiji pustolov na svijetu, Indiana Jones, vraća se u punom sjaju. Stariji, iskusniji i mudriji traži misterioznu kristalnu lubanju.
 
Priča počinje u pustinji Southwest 1957. godine, u vrijeme samog vrhunca Hladnog rata. Indy i njegov pomoćnik Mac jedva su izbjegli bliski susret sa sovjetskim agentima. Nakon toga, profesor Jones vraća se kući, na Marshall College gdje stvari kreću nizbrdo - njegove nedavne aktivnosti učinile su ga sumnjivim pa vlada vrši pritisak na Marshall College da ga otpusti. Na svom putu iz grada Indiana susreće mladog buntovnika Mutta, koji ima zanimljiv prijedlog za pustolovnog arheologa. Mutt je mladi buntovnik, momak koji nije imao normalno djetinjstvo. Napustio je školu i postao opsjednut motociklima i mašinerijom. Ako pomogne Muttu u vrlo osobnoj misiji, mogao bi naići na jedno od najspektakularnijih arheoloških otkrića u povijesti – kristalnu lubanju Akatora, legendarni objekt fascinacije, praznovjerja i straha.
 
No, putem prema najudaljenijem kraju Perua – zemlji drevnih grobova, zaboravljenih istraživača i zlatnog grada o kojem se šapuće – otkrivaju da u svojoj potrazi nisu sami. Sovjetski agenti također su na vrućem tragu kristalne lubanje. Glavna među njima je ledeno hladna, razarajuće lijepa Irina Spalko (Cate Blanchett), čija elitna vojna postrojba traži kristalnu lubanju diljem svijeta. Vjeruju da ona može pomoći Sovjetima da zavladaju svijetom ukoliko uspiju otkriti njene tajne. Indy i Mutt moraju pronaći način da izbjegnu Sovjete, prate nerazumljiv trag tajni, bore se s neprijateljima i prijateljima upitnih pobuda, i prije svega, spriječe da moćna kristalna lubanja padne u najopasnije ruke.
 


LC komentar:

-ocjena 5/10 - nije da je film los ali nema onu caroliju prethodnika - po meni bolje da ga nije snimio - totalni promasaj

film filmoteka Steven Spielberg Indiana Jones Harrison Ford bić avantura
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati