Filmoteka: How To Train Your Dragon (Kako izdresirati zmaja)

Filmoteka: How To Train Your Dragon (Kako izdresirati zmaja)

9.4.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala:How To Train Your Dragon
 
Režija:Chris Sanders, Dean Deblois
 
Scenario:Chris Sanders, Dean DeBlois 

Uloge:Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera, Jonah Hill, Craig Ferguson, Kristen Wiig, TJ Miller

kratki sadržaj
Ova avanturistička komedija temelji se na knjizi Cresside Cowell, a smještena je u mitski svijet kršnih Vikinga i zmajeva koji rigaju vatru. U središtu priče je vikinški tinejdžer Štucko (Jay Baruchel) koji živi na otoku Berku gdje je borba sa zmajevima svakodnevna pojava. Mladićevi napredni pogledi na svijet i nekonvencionalan smisao za humor ne sjedaju baš najbolje ostatku plemena, a ni poglavici Stoicku (Gerard Butler) koji je ujedno i njegov otac.
 
Nakon što se Štucko uključi u trening za dresuru zmajeva u kojem sudjeluju i ostali tinejdžeri – Astrid (America Ferrera), Snotlout (Jonah Hill), Fishlegs (Christopher Mintz-Plasse) i blizanci Ruffnut (Kristen Wiig) i Tuffnut (T.J. Miller) – on vidi svoju priliku za dokazivanjem da može postati borac. Ipak, nakon što susretne ozlijeđenog zmaja, naposljetku se s njim i sprijatelji. Njegov se svijet preokrene naglavačke i ono što je započelo kao Štuckova jedina šansa za dokazivanjem pretvara se u priliku da cijelo Štuckovo pleme krene sasvim novim smjerom.


Ovaj animirani 3D film je dobio solidne pohvale kritike koja ga proglašava 'uzbudljivim i zabavnim filmom za svakoga', odnosno '3D filmom koji će zaintrigirati i djecu i odrasle'.
 

LC komentar:

-ocjena 6/10 jedan dobar crtic, vrijedi ga pogledati

film filmoteka animirani film crtic Chris Sanders Dean Deblois
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati