Filmoteka: Hereafter / Život poslije života (2010)

Filmoteka: Hereafter / Život poslije života (2010)

10.3.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Dok s pravim novinarskim žarom pokušava naći odgovore na svoje upite, jedan engleski mladić okreće se paranormalnim fenomenima u potrazi za načinom kontaktiranja svog umrlog brata blizanca

Marie je francuska TV reporterka koja se utopi u tsunamiju 2004., ali bude oživljena, nakon čega je proganjaju zagonetni prizori koji su joj ostali u sjećanju. Dok s pravim novinarskim žarom pokušava naći odgovore na svoje upite, jedan engleski mladić okreće se paranormalnim fenomenima u potrazi za načinom kontaktiranja svog umrlog brata blizanca. Oboje njihovo traganje odvodi do Georgea Lonegana, usamljenika iz San Francisca koji je, pokaže se, zaista sposoban komunicirati s nedavno preminulima … mada to čini vrlo nevoljko.

Georgea, čije su psihičke sposobnosti bile probuđene njegovim vlastitim iskustvom bliskim smrti, glumi Matt Damon. I dok njegov lik posjeduje sposobnost komunikacije s mrtvima, ali je ne želi jer ona uništava bilo kakvu njegovu šansu za normalan život, Damon priznaje da je skeptičan u vezi s takvom sposobnošću. Kaže da nije niti potražio pomoć neke osobe s paranormalnim sposobnostima u pripremi svoje uloge. No, ideja kontaktiranja mrtvih ga intrigira: "Kad bi netko mogao učiniti to što čini George i povezati vas s osobom koja je umrla, onda bih bio vrlo zainteresiran. Mislim da je svatko, kad dođe u moje godine, već izgubio kojeg prijatelja i člana obitelji".

MojFilm

IMDB

 


LC komentar:

Solidan film vrlo spore radnje, posebne atmosfere i intrigantne priče. Iako je režiser Clint Eastwood, ovaj uradak mu potpada pod vrhunska ostvarenja. Tumbs up: koncepcija filma (tri odvojene priče) Fail: predvidljiv kraj Preporuka ljubiteljima tema o zagrobnom životu.

triler film filmoteka hereafter život poslije života
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati