Filmoteka: Her / Ona (2013)

Filmoteka: Her / Ona (2013)

29.1.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

"Her", scenaristički debi proslavljenog redatelja Spikea Jonzea, romantična je drama s elementima znanstvene fantastike u kojoj pratimo usamljenog muškarca čije srce osvoji inteligentni operativni sustav.

Radnjom smješten u bliskoj budućnosti u Los Angelesu, film prati Theodorea Twomblyja (Joaquin Phoenix), kompleksnog duhovnog čovjeka koji za život zarađuje pišući dirljiva, osobna pisma za druge ljude koji mu taj posao plaćaju. Slomljenog srca nakon što mu je propala dugačka ljubavna veza, Theodora zaintrigrira novi napredni operativni sistem – koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija.

Nakon što ga pokrene upozna „Samanthu“ (Scarlett Johansson), bistar ženski glas koji je ujedno pronicljiv, osjećajan i iznenađujuće humorističan. Kako njezine potrebe i želje rastu u tandemu s njegovim, njihovo prijateljstvo se produbljuje u ljubavnu vezu...

 

Pročitajte recenziju

Pročitajte osvrt na racunalo.com

 


LC komentar:

Zanimljiv, neobičan i drukčiji film. Iako je na trenutke zamoran, nepobitna je originalnost ove futirističke ljubavne drame. Možete ga shvatiti na nekoliko načina. Isključivanjem doslovnog shvaćanja upustit ćete se u emotivni svijet zacjeljivanja rana, odnosno priče sa samim sobom. Vrijedi pogledati, no definitivno nije za osobe koje nisu sklone dramama.

film filmoteka futurizam drama recenzija filmoteka Joaquin Phoenix američki film
Kako do posla za vrijeme covid-19? Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati