Filmoteka: Get Out (2017)

Filmoteka:  Get Out (2017)

27.2.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Mladi Afroamerikanac Chris sa svojom djevojkom Rose tijekom vikenda odlazi na udaljeno imanje kako bi se upoznao s njenim roditeljima, majkom Missy i ocem Deanom. Njihovo pretjerano uslužno ponašanje Chris u početku tumači kao nervozni pokušaj ublažavanja činjenice da se njihova kći zabavlja s tamnoputim mladićem, ali kako vikend odmiče, otkriva niz pojedinosti koje ga vode do zastrašujućih događaja koje nije mogao niti zamisliti.

Ovaj napeti horor redatelja Jordana Peelea dobio je odlične kritike diljem svijeta. Prozvali su ga zastrašujućim, napetim, s odličnim preokretom, obradom teme rasizma na nov i svjež način te s odlično uklopljenim komičnim scenama.


IZVORNO IME: Get OutREDATELJ: Jordan Peele  |  ŽANR: hororULOGE: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine KeenerTRAJANJE FILMA: 104 minuta  |  GODINA: 2017  |  DRŽAVA: SAD IMDB


LC komentar:

Prilično zabavan psihološki triler koji nema neke jako velike poveznice s hororom iako se tako deklarira. Na momente se stječe dojam kao da su neki dijelovi izrezani da bi se film skratio. Iako film nije neko izuzeto remek djelo, radnja je prilično upečatljiva te ćete je se sigurno sjećati što nije slučaj kod velike većine filmova. Pokušaj humora i kraj filma me nije posebno oduševio. Film je inače dobitnik mnogih nagrada, te nominiran je za 4 nagrade Oscar.


Update: Film je dobio Oscara za originalni scenarij.

film filmoteka recenzija američki film horor
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati