Filmoteka: Despicable Me (Kako je Gru ukrao mjesec)

Filmoteka: Despicable Me (Kako je Gru ukrao mjesec)

23.4.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala:Despicable Me
 
Režija:Pierre Coffin, Chris Renaud
 
Scenario:Ken Daurio, Cinco Paul 

Uloge:
Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand
 
kratki sadržaj 
Zločesti Gru planira ukrasti Mjesec, no nailazi na nesavladivu prepreku - tri curice bez roditelja koje u njemu vide potencijalnog tatu!
 
U veselom predgrađu sačinjenom od mnoštva bijelih kućica s prekrasnim okućnicama stoji jedna crna kuća s gotovo umrtvljenim vrtom. Nitko od susjeda nema pojma, ali upravo ispod te kuće nalazi se tajno skrovište...Skrovište u kojem upoznajemo Grua  koji zajedno sa svojim malim pomoćnicima upravo smišlja najopakiji plan u povijesti čovječanstva: ukrast će Mjesec. Da, Mjesec!
 
Gru uživa u svemu što je opako pa tako sa svojim pravim arsenalom oružja koji uključuje i vozilo za zemlju i zrak –  uništava sve one koji mu se nađu na putu. Naravno, sve to traje do trenutka dok ne susretne tri male djevojčice bez roditelja koje u njemu vide ono što nitko do sada nije mogao niti zamisliti: potencijalnog tatu. I tako će se najveći svjetski zloćko susresti sa svojim najvećim izazovom do sada: tri male djevojčice Marom, Editom i Anjom.
 
Ovaj crtić je dobio odlične kritike, nazivaju ga 'smiješnim, dirljivim i maštovitim', a dok u ostalim filmovima negativac 'krade predstavu' - ovaj film je krajnje mudro za glavnog junaka odabrao arhinegativca. Umjesto djetinjastog filma u kojem se promovira 'nevinost', kritičari primjećuju da smo konačno dobili film koji 'nas podsjeća da smo svi počeli kao neodgojeni mali divljaci.' Kao i obično, 3D efekti ne doprinose priči, ali zato imamo odličan film u kojem ni ne odmažu.
 

LC komentar:

-ocjena 6/10 jedan simpatican crtic, cisto za opustanje

film filmoteka animirani film crtic Pierre Coffin Chris Renaud
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati