Filmoteka: Caché / Hidden / Skriveno (2005)

Filmoteka: Caché / Hidden / Skriveno (2005)

14.9.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Psihološka drama s elementima trilera. Ozbiljni dijalozi, odsustvo glazbe i iznimno dobar tempo čine "Caché" jednim od najoriginalnijih europskih filmskih ostvarenja u proteklih nekoliko godina.

Georges Laurent (D. Auteuil) ugledan je književni kritičar i voditelj prestižne televizijske emisije o kulturi, živi u Parizu s Anne (J. Binoche), obrazovanom suprugom i sinom.

Njihov skladni privatni život iznenada jednoga dana naruše pošiljke nepoznatoga pošiljatelja, bez teksta, no s videokazetom na kojima su snimke zgrade u kojoj oni stanuju. Kako je pošiljaka sve više i više, strah Laurentovih postaje sve jači, tim više što nikako ne mogu doći do ideje tko bi to mogao biti. Iznenada, Georgesu padne na um jedan bizaran čovjek iz njegova djetinjstva, koji bi jedini imao čvrstih razloga da napakosti njegovoj obitelji.

"Caché" kultnoga austrijskoga redatelja Micheaela Hanekea (najpoznatijega po mračnoj drami "Učiteljica glasovira") intrigantan je film napetoga, zastrašujućega ugođaja koji, kroz priču o nesvakidašnjem događaju - neočekivanom primitku sumnjivih pošiljaka na prvi pogled idealnoga bračnoga para, rasvjetljava zataškivanu pozadinu događaja, koji seže u djetinjstvo glavnog junaka.

Glavne uloge tumače slavni francuski glumci Daniel Auteuil i Juliette Binoche. Film je osvojio mnogo nagrada na svjetskim festivalima, uključujući i nagradu za režiju na canneskom festivalu.

 

Link

 

 


LC komentar:

Vrlo originalan film, izvrsne glume, vrlo bizaran, te vrlo upečatljiv. Na kraju gledatelj ostane zaprepašten, ali ako malo promislite o filmu, ostat ćete zatečeni činjenicom kako je režiser odlično odradio priču. Iako je vrlo neobičan film s mučnom atmosferom, preporuka pravim filmofilima, te štovateljima europskog filma.

francuski film film filmoteka recenzija hidden psihološki triler Juliette Binoche Daniel Auteuil
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati