Filmoteka: American Hustle / Američki varalice (2013)

Filmoteka: American Hustle / Američki varalice (2013)

2.2.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Nagrađivani krimić Davida O. Russella, priča o paru varalica (Christian Bale, Amy Adams) koji je prisiljen raditi za divljeg agenta FBI-a (Bradley Cooper).

Priča je smještena u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju. Film priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Christian Bale) koji je zajedno sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Amy Adams) prisiljen raditi za divljeg i rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Bradley Cooper).

DiMaso ih oboje gura u podzemni svijet prepun mafije koji je opasan koliko i zavodljiv. Jeremy Renner glumi Carmena Polita, strastvenog, promjenljivog političara New Jerseyja uhvaćenog između prevaranata i Federalaca. Irvingova nepredvidljiva supruga Rosalyn (Jennifer Lawrence) mogla bi biti karika koja nedostaje da se cijeli njihov svijet u potpunosti sruši...

 

Režija:           David O. Russell

Uloge: Jennifer Lawrence, Amy Adams, Christian Bale, Bradley Cooper, Jeremy Renner, Louis C.K., Michael Peña, Jack Huston, Alessandro Nivola, Elisabeth Röhm

Scenario:        Eric Singer, David O. Russell

Producent/i:   Megan Ellison, Charles Roven, Richard Suckle

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica, Facebook, Imdb

LC komentar:

Prilično zabavan film, vrlo dobre glume. Iako film ne obara s nogu vrlo je dobro odrađen, te je preporuka zbog dinamike i zabave.

krimić christian bale bradly cooper american hustle amy adams američki film
Kako do posla za vrijeme covid-19? Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati