Filmoteka: Across the Universe

Filmoteka: Across the Universe

13.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov:Across the Universe
 
Režija:Julie Taymor
 
Scenarij:Dick Clement, Ian La Frenais 
 
Uloge:Evan Rachel Wood, Martin Luther, Dana Fuchs, Jim Sturgess, T.V. Carpio

kratki sadržaj

Mladić iz Liverpoola putuje preko oceana gdje će, uz soundtrack Beatlesa, pronaći pravu ljubav i iskusiti Ameriku turbulentnih šezdesetih.
Šezdesete su godine, vrijeme je rata u Vietnamu i antiratnih demonstracija u Americi, vrijeme psihodelije, procvata rock'n'rolla i nemira u Detroitu. Ljubavna priča ispričana pjesmaricom Beatlesa počinje na dokovima Liverpoola od kuda mladić Jude (Jim Strugess) kreće na putovanje preko velike bare ne bi li stupio u kontakt sa otuđenim ocem.

Jude završava u New Yorku, točnije u Greenwich Villageu gdje upoznaje Lucy (Evan Rachel Wood), djevojku iz predgrađa u koju se zaljubljuje. Zajedno sa grupicom prijatelja Jude i Lucy se priključuju sve glasnijim antiratnim pokretima u kojima ih vode izvjesni Dr. Rober (Bono Vox) i gospodin Kite (Eddie Lizard).

Okolnosti će razdvojiti mladi par no to ih neće spriječiti u pokušajima da nastave svoju romansu. Ljubitelji Liverpoolskih čupavaca imati će prilike čuti čak 33 pjesme u izvedbi glavnih protagonista.
 
izvor: http://www.filmski.net 

LC komentar:

-ocjena 6,5/10 -ideja filma je super - putem pjesama beatlesa ispricati pricu, ali tu je i caka zbog kojeg je film dobio manju ocjenu - pjesme su u punoj duzini (traju po cca 3 min) - ima ih negdje 30 tak, pa pocinje biti malo naporno sve to

film filmoteka across the universe beatles Julie Taymor
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati