Filmoteka: Saving Mr. Banks / Kako je spašen gospodin Banks (2013)

Filmoteka:  Saving Mr. Banks /  Kako je spašen gospodin Banks (2013)

1.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Film se fokusira na tvorca priče Mary Poppins, P.L. Travers (Emmu Thompson). Radnja se odvija u periodu između 1961. I 1907., prateći djetinjstvo Traverse u ruralnom Queenslandu i njeno iskustvo pregovaranja s Walt Disney-em (Tom Hanksom) i njegovim produkcijskim timom oko snimanja filma "Mary Poppins".
Traversin otac (Colin Farrell) je bankar koji se polako predaje alkoholu zbog čega njegova obitelj polako pada u financijsku krizu.

Travers je obožavala svoga oca te je slamanje njegova duha drastično utjecalo na njeno pisanje. Zbog osobne povezanosti priče o kultnoj dadilji Mary Poppins i svog složenog odnosa sa svojim ocem vrlo je skeptična u svezi prodaje autorskih prava Waltu Disney-u za ekranizaciju romana. Iako se obogatila na samom filmu, animirane sekvence i neki ostali prizori u filmu toliko su joj bili odbojni da je odbila prodati autorska prava za sva svoja druga djela.

 

Uloge :   Emma Thompson, Tom Hanks, Annie Rose Buckley
Redatelj :   John Lee Hancock
Producent :   Ian Collie, Christine Langan, Troy Lum
Scenarist :   Kelly Marcel, Sue Smith

LC komentar:

Dječji film mahom. Preporuka samo onima koji vole ove žanrove. Gluma je osrednja, te cjelokupna priča nema onaj duh na ekranu kakav bi trebala imati. Može se i zaobići.

američki film film filmoteka recenzija
Kako do posla za vrijeme covid-19? Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati