DUBIOZA KOLEKTIV + DEM CREW @ Klub Uljanik, Pula 17.12.2010.

DUBIOZA KOLEKTIV  + DEM CREW @ Klub Uljanik, Pula 17.12.2010.

14.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

U petak, 17. prosinca, u pulski klub Uljanik stiže najpopularnija skupina novije generacije s ovih prostora - Dubioza Kolektiv iz BIH. Ujedno, bit će to promocija njihova novog - hvaljenog albuma "5 do 12", a isto tako, posjetitelje očekuje i izvedba uživo i svih dosadašnjih hitova ove grupe.

 

Dubioza kolektiv (poznati i kao jednostavno Dubioza) je bosanskohercegovački sastav čija glazba svoje uporište ima u više stilskih podvrsta pa tako u njihovom izričaju pronalazimo reggae, dub, rock, te etno elemente, uz primjetno jak politički – tekstualni angažman.

 

Dubiozu su 2003. godine osnovali bivši članovi sastava Gluho doba Against Def Age: Alan Hajduk, Adisa Zvekić, Almir Hasanbegović i Adis Zvekić iz Zenice te Ornamenata: Brano Jakubović i Vedran Mujagić iz Sarajeva. Kasnije su se sastavu pridružili gitarist Armin Bušatlić (ex- SCH, Beastly Stroke), bubnjar Senad Šuta, te Orhan Oha Maslo.

 

Svoj prvi album, nazvan jednostavno „Dubioza kolektiv“ objavljuju u travnju 2004. U prosincu iste godine objaljuju EP nazvan „Open Wide“, na kojem su gostovali dub glazbenik Benjamin Zephaniah, te Mush Khan iz pakistansko-britanskog sastava Fun-da-mental. U lipnju 2006. objavljuju svoj idući album „Dubnamite“ na kojem je gostavao sastav Defence iz Tuzle, te francuski umjetnik Niköll. Na idućem albumu „Firma Ilegal“ iz 2008., po prvi put su sve pjesme otpjevane na bosanskom jeziku.

 

Njihov posljednji album nazvan „5 do 12“ je 12. travnja 2010. stavljen na besplatan download sa njihove službene stranice, dok je u Hrvatskoj službeno objavljen na CD formatu za diskografsku kuću „Menart“.

 

Dubioza kolektiv bilježi veliki broj nastupa na mnogim festivalima u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj, te u Mađarskoj, Srbiji, Italiji, Nizozemskoj, kao i drugim zemljama.

 

Ne propustite Dubiozu Kolektiv, u petak, 17. prosinca, u pulskom Klubu Uljanik. Program započinje u 22:30 sati, a ulaznica iznosi 60 kuna.

 

Podsjetimo, grupa Dubioza Kolektiv svoj premijerni nastup u Klubu Uljanik, imala je još krajem 2005. godine.

 

U dijelu predviđenom za zagrijavanje, nastupiti će sve zapaženija vodnjanska hip-hop grupa Dem Crew.

 

Više informacija o grupi Dubioza Kolektiv potražite na: http://dubioza.org i www.myspace.com/dubioza

Pula Klub Uljanik DEM CREW Vodnjan BIH 5 do 12 albun promocija Dubioza kolektiv
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati