Dobitnik Zlatne palme "Adelin život" na 60. Puli

Dobitnik Zlatne palme "Adelin život" na 60. Puli

3.7.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

U sklopu Međunarodnog programa Europolis 60. festivala igranog filma u Puli, 18. srpnja na pulskom Kaštelu, premijerno će se prikazati francuski film "Adelin život" (La vie d'Adèle) redatelja Abdellatifa Kechichea, dobitnika Zlatne palme ovogodišnjeg Festivala u Cannesu. Repriza filma biti će 21. srpnja u Kinu Valli, a film će u sklopu festivalske suradnje 23. srpnja biti prikazan i na Dubrovačkim ljetnim igrama u Ljetnom kinu Jadran.

U ovoj ljubavnoj drami uloge tumače Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Catherine Salée i Jeremie Laheurte. Glavna junakinja filma, Adele, s petnaest je godina znala da djevojke izlaze s mladićima i nije to dovodila u pitanje. No njezin se život iz temelja protresao one noći kad je upoznala Emmu, djevojku modre kose, zahvaljujući kojoj je otkrila svoje čežnje, dokazala se kao žena i odrasla osoba. Naočigled svih Adele raste, traži svoje mjesto pod suncem, gubi se i pronalazi...

Prijatelj 60. festivala igranog filma u Puli je Europska unija, te će se u sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog programa Europolis prikazati 12 dugometražnih i 18 kratkometražnih filmova iz svih zemalja članica Europske unije.

pula film festival pff adelin život
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati