Dino Merlin 22. 08. 2014. @LMC Vodnjan

Dino Merlin 22. 08. 2014. @LMC Vodnjan

11.8.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Kraj kolovoza sačuvali smo za najpoznatijeg bosanskohercegovačkog kantautora i jednog od najvećih i najpopularnijih glazbenih ikona u ovom dijelu regije koju su mnogi dugo očekivali. Njegovi stihovi nikoga ne ostavljaju ravnodušnima, a svaki je njegov nastup pravi spektakl. Pripremite se za koncert ljeta jer na pozornicu LMC cluba dolazi Dino Merlin!!!

 

Dino Merlin (BiH)

Dino Merlin, pravog imena Dino Dervišhalidović, rođen je u Sarajevu gdje i danas živi i radi. Svoju je karijeru započeo kao osnivač, kompozitor, tekstopisac i pjevač pop-rock grupe Merlin, koju osniva 1983. godine i tako postaje jedan od najmarkantnijih frontmena na području bivše Jugoslavije. U samostalne glazbene vode krenuo je 1991. godine pod umjetničkim imenom Dino Merlin.

Tijekom svoje karijere surađuje s priznatim umjetnicima međunarodne scene. Na poziv tadašnjeg gradonačelnika Rima, Valtera Vetronija, u Rimskom Koloseumu nastupa na velikom humanitarnom koncertu za mir Glocal Forum rame uz rame s velikim imenima poput Raya Charlesa, Mercedes Sose, Khaleda i dr., ali imao je i brojne suradnje s poznatim domaćim glazbenicima kao što  su Zdravko Čolić, Goran Bregović, Nina Badrić, Emina Jahović i mnogi drugi.

 

Merlin je tri puta predstavljao svoju zemlju na Euroviziji i postizao zavidna mjesta, a također je autor teksta za prvu službenu himnu Bosne i Hercegovine Jedna si jedina. Ukupni opus njegovih autorskih pjesama broji preko 150, a mnoge se smatraju evergreenima i među najpoznatijima su i najslušanijima u regiji. Samo neke od njih koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima su Nedostaješ, Sve je laž, Da šutiš, Nešto lijepo treba da se desi, Ptica bijela

 

Izdao je šest samostalnih studijskih albuma, a posljednji pod nazivom Hotel Nacional izlazi nedavno, krajem lipnja ove godine. O njegovom talentu i popularnosti dovoljno govori činjenica da je tri puta uspio uzastopno napuniti Stadion Koševo u Sarajevu te tri noći zaredom beogradsku Kombank Arenu 2011. godine, što nije uspjelo nijednom glazbeniku iz regije, Europe, pa ni svijeta. Ovo su samo neki od velikih uspjeha Dine Merlina, koji su među publikom i medijima okarakterizirani kao najznačajniji poslijeratni glazbeni događaji na prostoru bivše Jugoslavije.


Dobitnik je više nagrada i priznanja u području glazbe, kulturnog stvaralaštva i humanitarnog rada, kao što su Davorin, Porin, Hrvatski Radijski Festival, Priznanje za humanost - međunarodna nagrada dodijeljena 2013. godine.

 

 

Dino Merlin

http://www.dinomerlin.com/

 

lms light music club dino merlin koncert
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati