Christopher Lee počasni gost 55. festivala igranog filma u Puli

Christopher Lee počasni gost 55. festivala igranog filma u Puli

15.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Počasni gost 55. festivala igranog filma u Puli bit će proslavljeni britanski glumac Christopher Lee, koji je u impresivnoj šezdesetogodišnjoj karijeri nastupio u više od 250 filmova i serija, među kojima stariji naraštaji najviše pamte Drakulu, Mumiju i Čovjeka sa zlatnim pištoljem, a mlađe čarobnjaka Sarumana u trilogiji Gospodar prstenova i Grofa Dookua u Ratovima zvijezda.

 

Prema Guinessovoj knjizi rekorda, Lee je međunarodna filmska zvijezda s uvjerljivo najvećim brojem odigranih uloga, a intenzivno snima i danas. Redatelji s kojima je Lee surađivao, među ostalima, su i John Huston, Raoul Walsh, Joseph Losey, George Marshall, Orson Welles, Nicholas Ray, Michael Powell, Billy Wilder, Steven Spielberg, George Lucas, Joe Dante, Peter Jackson i Tim Burton.

Christopher Lee u pulskom će Kaštelu u četvrtak, 17. srpnja, u 21.30 predstaviti svoj omiljeni film Rasputin (Rasputin: The Mad Monk) u režiji Dona Sharpa iz 1966. (koji će te večeri biti prikazan prije najavljenog filma Dvostruka ljubav Claudea Chabrola).

U subotu, 19. srpnja, od 19.30 (do 20.30) u Kinu Valli održat će se razgovor s Leejem za medije i građanstvo, a te večeri će mu u Areni biti uručena i posebna festivalska nagrada za životni doprinos filmskoj umjetnosti.

 

Christopher Lee Pula film festival 55.Festival igranog filma
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati