59. Festival igranog filma u Puli - od 14. do 28. srpnja 2012. godine

59. Festival igranog filma u Puli - od 14. do 28. srpnja 2012. godine

1.6.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Pula, 31. svibnja 2012. godine – Ovogodišnji, 59. po redu Festival igranog filma u Puli održat će se od 14. do 28. srpnja 2012. godine. Program započinje 14. srpnja na Kaštelu i Kinu Valli, a od 21. srpnja nastavlja se i u Areni. Iz bogatog filmskog programa namijenjenog mlađim zaljubljenicima u film, a u sklopu PoPularne Pulice, izdvajamo projekcije filmova Čudesni Spider-man (The Amazing Spider-Man) Marca Webba i Ledeno doba 4: Zemlja se trese (Ice Age: Continental Drift) Steve Martina i Mike Thurmeiera.

 

Festival igranog filma u Puli danas je najposjećenija kulturna manifestacija u Republici Hrvatskoj, s više od 73 tisuća gledatelja i petnaest dana festivalskih događanja u Puli. Davne 1938. godine, još prije pokretanja Filmskog festivala u Cannesu, u pulskoj je Areni s velikim odazivom publike održana prva filmska revija, a od 1953. do danas kontinuirano je mjesto festivalskog uživanja u filmu pod zvijezdama. 

U Nacionalnom programu, zahvaljujući kojem se diči titulom najstarijeg filmskog festivala na svijetu, Pula od 21. do 28. srpnja 2012. godini očekuje oko deset hrvatskih filmskih naslova te nekoliko koprodukcija u kojima su nastupali hrvatski filmski umjetnici i korištene hrvatske filmske lokacije. Posebno je zanimljiv nedavno pokrenut program kratkog filma koji je u Pulu doveo niz mladih talenata.

Atraktivni Međunarodni program u svom će dvanaestom uzastopnom izdanju od 14. do 28. srpnja 2012. na Kaštelu i u kinu Valli ponuditi filmske delicije sa svjetske festivalske trpeze, od probranih filmova iz programa Festivala u Cannesu, Berlinu, Veneciji i Rimu, do hitova za najširu publiku.

 

Neće izostati ni popratni filmski programi: Pulica – program za djecu i mlade, Pustolovni laboratorij profesora Baltazara, Pulska filmska tvornica, izložba Cinemaniac, doFuraj svoj film i filmovi na Portarati. Atmosferu će upotpuniti i zabavno glazbeni programi.

Ovim povodom izdvajamo dva filmska uratka iz programa Popularne Pulice:

ČUDESNI SPIDER-MAN

(The Amazing Spider-Man), Marc Webb, akcijska pustolovina, SAD, 2012.

Glume: Andrew Garfield, Emma Stone, Meagan Good, Embeth Davidtz, Rhys Ifans, Chris Zylka, Martin Sheen

Srednjoškolac Peter Parker pokušava se nositi s vlastitom krizom identiteta i shvatiti neke roditeljske odluke iz prošlosti. U otkrivanju zamršenih obiteljskih tajni pomoći će mu simpatija Gwen Stacy, baš kao i susret s bivšim poslovnim partnerom njegova oca - dr. Curtom Connorsom, a ponajviše stjecanje nadnaravnih moći u formi superjunaka Spider-Mana.

Marc Webb (Bloomington, Indiana, SAD, 1974) redateljski je debi ostvario nagrađivanom romantičnom komedijom 500 dana ljubavi, a karijeru je izgradio kao redatelj hvaljenih dokumentaraca, kratkih igranih filmova i glazbenih spotova.

 

LEDENO DOBA 4: ZEMLJA SE TRESE

(Ice Age: Continental Drift),  Steve Martino i Mike Thurmeier, animirana pustolovna komedija, SAD, 2012., 94'

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik. Glasove posudili:  Edo Majka, Tarik Filipović, Darija Knez i Ljubo Kerekeš.

Mamut Manny, tigar Diego i ljenivac Sid spremni su na novu pustolovinu nakon što njihov kontinent biva izložen velikim promjenama. Koristeći santu leda kao brod, družina će se hrabro uputiti u pronalaženje novog mjesta za život, usput susrećući raznorazna morska stvorenja, ali i pirate.

 

 

Steve Martino bio je crtač pozadina hit-crtića Roboti (2005) a redateljski talent pokazao je prvi put kao suredatelj dugometražnog animiranog filma Horton (2008). Mike Thurmeier najpoznatiji je kao potpisnik vizualnih efekata za naslove poput Kluba boraca i Obitelji Soprano, a surežira je film Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze.

 

Sve festivalske novosti možete pratiti na web stranici www.pulafilmfestival.hr, na Facebook stranici www.facebook.com/PulaFilmFestival i na Twitter stranici www.twitter.com/PulaFilmFest.

 

 

Pula Film Festival

Pula Film Festival jest javna ustanova koja je zadužena za: pripremanje i ostvarenje Festivala igranog filma u Puli, vođenje Kina Valli, organizaciju raznovrsnih kulturno-umjetničkih programa te pružanje vrsne logističko-tehničke potpore najzahtjevnijim programima i spektaklima. Više informacija o samom radu ustanove i programima koje provodi Pula Film Festival možete saznati na www.pulafilmfestival.hr.

 

 

pula film festival pff film zabava arena
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati