58. Pula Film Festival: Pulu cekaju brojni koncerti i besplatne projekcije

58. Pula Film Festival: Pulu cekaju brojni koncerti i besplatne projekcije

30.6.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Pula, 30. lipnja 2011. godine – Ove će godine Festival igranog filma pored filmskog biti i glazbeno središte, barem u razdoblju od 9. do 23. srpnja, zaključeno je na današnjoj medijskoj konferenciji održanoj u pulskom Kinu Valli. Sanela Omanović, koordinatorica glazbenih programa Festivala, predstavila je raznolik glazbeni program koji će brojnošću i raznolikošću pokušati zadovoljiti glazbene apetite Puljana i pulskih gostiju. U pretprogramu Festivala održati će se 4 koncerta; dok tijekom Nacionalnog programa čak 10. Uglavnom će se izvoditi u Zajednici Talijana – Circolu, izuzev 16. srpnja kada će se održati na Forumu i 23. srpnja kada će se održati na i u Circolu i na Forumu.  Detaljan raspored koncerata nalazi se na kraju ovog priopćenja.

 

 

Voditeljica općih poslova, ureda za goste, protokola i prodaje Suzana Požgaj predstavila je i ovogodišnje uvjete za dobivanje propusnice Prijatelj Festivala, te izvijestila o cijeni ulaznica za projekcije u Areni. Paket ulaznica kojim će se moći ući na sve projekcije stoji 120 kuna, a cijena pojedinačne ulaznice koja omogućuje gledanje dviju projekcija jest 15 kuna. Izuzetak su 19. i 23. srpanj kada će cijena ulaznica biti 30 kuna radi projekcija kino hitova (19. srpnja Harry Potter i darovi smrti 2, a 23. srpnja filmovi Auti 2 i Kapetan Amerika: prvi osvetnik). Svi filmski programi izvan Arene potpuno su besplatni, a s obzirom na činjenicu ograničenog broja mjesta na Kaštelu (600 sjedala) i u Kinu Valli (209 sjedala) pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme. Ulaznice će se moći kupiti od 9. srpnja na Info punktu Festivala na Giardinima, od 16. srpnja ispred Arene, u Kompasovim poslovnicama u Zagrebu (Gajeva i Zrinjevac), Osijeku, Čakovcu i Splitu, putem portala Kamo.hr ili izravno e-mailom prodaja@pulafilmfestival.hr (informacije i rezervacije).

Djeca do 5 godina starosti imaju slobodan ulaz za sve filmske večeri u Areni, a ulaznica je ujedno i glasački listić za nagradu publike Zlatna vrata Pule za najbolji film prikazan u Nacionalnom programu (glavna sekcija i sekcija manjinskih koprodukcija) u Areni. Pravo na iskaznice Prijatelj Festivala imaju srednjoškolci, studenti, umirovljenici te osobe s invaliditetom i njihova pratnja, a iskaznica će stajati 10 kuna za sve projekcije u Areni osim već navedenih datuma.

Bogato filmsko i glazbeno ljeto 58. Festivala igranog filma u Puli proći će lakše uz okrjepu za vrućih noći. Voditeljica marketinga Sandra Petrović Dishpalli predstavila je sponzore zaslužne upravo za to: okrjepu. BP grupa počastit će nas hladnim pivom Favorit 9. srpnja uz Belfast food i 18. srpnja uz Overflow. Vinarija Agroprodukt će se 21.7. predstaviti sa svojim nagrađivanim vinom Medea uz pjesme Beatlesa i The Beatles Revival Band. Maraska, novi sponzor Festivala igranog filma u Puli, ponudit će koktele 27. srpnja uz bend Cry Babies. Posljednja večer, 23. srpnja proći će u znaku cocktail partyja u produkciji Pernoda Ricarda, čiji je najpoznatiji brand, Jameson prisutan na velikom broju svjetskih filmskih festivala, pa tako od ove godine i na našoj Puli.

Predstavnicima medija i profesionalnim gostima Festivala biti će zanimljiv i popis vinara koji će brinuti za domjenke pred projekcije u Areni:

 

ARENA

ARENA - VINARI

SUBOTA, 16.7.

AGROLAGUNA

NEDJELJA, 17.7.

ZIGANTE VINA

PONEDJELJAK, 18.7.

VINA ROSSI

UTORAK, 19.7.

PILATO VINA

SRIJEDA, 20.7.

VINA BRČIĆ

ČETVRTAK, 21.7.

VINA BENAZIĆ

PETAK, 22.7.

AGROPRODUKT

SUBOTA, 23.7.

RAVALICO, ZIGANTE TARTUFI

 

 

 

 

Povodom otvorenja Međunarodnog programa, u subotu 9. srpnja,  nastupat će  Belfast Food – sastav koji nije neophodno posebno predstavljati. S prizvucima irskog folka, dobrim  vibracijama i očaravajućom količinom energije,  zasigurno će uveseliti ljubitelje ove vrste glazbe.

 

Sljedeći dan, u nedjelju, 10. srpnja,  za sve željne neukrotivog cupkanja nogama i povremenog skakanja na uspješnice prvog i buduće uspješnice drugog albuma sastava pod nazivom TutanKhamon Space Machine dovodimo vam iste na pozornicu festivalskog centra.

 

Za večernje opuštanje uz prizvuk swinga, dixia, bluesa i tradicionalnih jazz standarda, karizmatični Sick Swing Orchestra na istoj će pozornici, u ponedjeljak 11. srpnja, uz violinu, saks, klarinet, gitaru, kontrabas, bubanj, i klavir izvesti dio bogatog repertoara iz svoje dvanaestogodišnje karijere.

 

Posljednji termin u pretprogramu, 12. srpanj, rezerviran je za lagani i profinjeni prizvuk soul i virtuoznih jazz obrada na klavijaturama Kristiana Terzića, njegovog tria i zavidnih vokalnih  mogućnosti Tashe.

 

Na dan Svečanog otvorenja Nacionalnog programa, 16. srpnja u Areni, na Forumu će se u sklopu svoje hrvatske turneje predstaviti Simfonijski orkestar mladih iz Strasbourga - sedamdesetak članova ovog orkestra čine izvođači u dobi od 15 do 30 godina, a prezentirat će svoje inačice uspješnica filmske glazbe.

 

17. srpnja će se u Circolu održati dva koncerta: u 20 sati u dvorani festivalskog centra sa posebnim zadovoljstvom donosimo Večer filmske glazbe  gdje će vas punih sat vremena glazbeno i emocionalno oduševljavati Gabi Novak, čija je karijera često bila vezana za film, uz klavirsku pratnju Matije Dedića. U 23.30h  Riječanke  E.N.I.  svojim će glazbene ali i scenske zavidne mogućnosti zabavljati publiku dobro znanim hitovima.   

 

Koprivničko-varaždinski četverac Overflow,  koji je nedavno izdao sa svih strana svijeta hvaljeni album Hit me – po prvi će ga put promovirati kod nas u utorak, 18. srpnja.

 

20. srpanj je rezerviran za grupu The Beatles Revival Band, osnovanu1994. kao izraz divljenja i zaljubljenosti u glazbu neponovljive četvorke iz Liverpoola. Do danas su održali 200-tinjak koncerata, uglavnom u rock klubovima u Hrvatskoj i susjednim Sloveniji te Bosni i Hercegovini ali su sudjelovali i sudjeluju na Beatles festivalu u Liverpoolu

 

Prvi put u Puli, u petak 22. srpnja, će se u Circolu predstaviti zagrebački sastav Cry Babies, rock bend koji se profilirao kao cover bend prepoznatljivog pristupa koji ga čini vrlo specifičnim – čvrsti vlastiti aranžmani bez obzira na glazbeni stil originalne pjesme.

 

Za kraj glazbenog programa, 23. srpnja u Circolu će nastupati Soulfingersi -kraljevi soula i funka, a na Forumu će u ponoć nastupati jedinstveni i neponovljivi Psihomodo Pop.

 

58. FESTIVAL IGRANOG FILMA U PULI - PROPUSNICE  I  ULAZNICE

 

·       FILMSKE PROJEKCIJE U ARENI, 16. - 23. srpnja 2011.

 

1. ULAZNICE

*      CIJENA ULAZNICE 15,00 kn

16., 17., 18., 20., 21., 22. srpnja 2011.

*      CIJENA ULAZNICE 30,00 kn

            19. i 23. srpnja 2011.

 

Komplet ulaznica za sve večeri u Areni prodavati će se po cijeni od 120,00kn.

Djeca do 5 godina starosti imaju slobodan ulaz za sve filmske večeri u Areni.

Ulaznica je ujedno i glasački listić za nagradu publike Zlatna vrata Pule.

Zlatna vrata Pule je nagrada publike u Areni za najbolji film u Nacionalnom programu (glavna sekcija i sekcija manjinskih koprodukcija) prikazanom u Areni.

To su, po danima prikazivanja:

16. 7. Lea i Darija

17.7. Koko i duhovi

18.7. Ćaća; Fleke

19.7. Duh babe Ilonke

20.7. Kotlovina; 7 sex 7

21. 7. Korak po korak; Mrak

22. 7. Josef; Piran – Pirano

 

Informacije i rezervacije: prodaja@pulafilmfestival.hr

PRODAJA ULAZNICA

  • INFO PUNKT FESTIVALA NA GIARDINIMA

9. - 23. srpnja 2011. od 9.00 do 13.00 i od 18.00 do 22.00 sati

- prodaja ulaznica

- preuzimanje ulaznica rezerviranih putem elektroničke pošte

- preuzimanje ulaznica kupljenih putem interneta

  • ISPRED ARENE

      16. - 23. srpnja 2011. od 18.00 do 23.30 sati

- prodaja ulaznica

- preuzimanje ulaznica rezerviranih putem elektroničke pošte

- preuzimanje ulaznica uz pokaz vaučera

  • KOMPAS (vaučer)

- prodaja ulaznica u poslovnicama Zagreb (Gajeva i Zrinjevac), Osijek, Čakovec i Split

  • INTERNET PRODAJA


Na stranici www.pulafilmfestival.hr , odnosno putem portala www.kamo.hr

 

·       OSTALE FILMSKE PROJEKCIJE  - ULAZ SLOBODAN

 

KAŠTEL od 9. do 15. srpnja 2011.

KINO Valli od 9. do 23. srpnja 2011.

 

Broj sjedala je ograničen: Kaštel - 600 sjedala i Kino Valli – 209  te pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme.

 

 

PROPUSNICE - PRIJATELJ  FESTIVALA

 

Arena 16., 17., 18., 20., 21., 22. srpanj 2011.

*       Prijatelji Festivala: srednjoškolci (svjedodžba) studenti (iksica) te umirovljenici (isječak mirovine) ostvaruju pravo na kupnju propusnice u vrijednosti od ukupno 10,00 kn za filmske večeri u Areni 16., 17., 18., 20., 21., 22. srpnja.

 

*       Osobe s invaliditetom i njihova pratnja (valjana isprava) ostvaruju pravo na  besplatnu propusnicu .

 

*       19. i 23. srpnja zbog premijere hitova propusnice nisu u funkciji

 

Propusnice Prijatelj Festivala mogu se kupiti/preuzeti isključivo na:

*       INFO PUNKTU FESTIVALA NA GIARDINIMA

Od 9. srpnja 2011. od 9.00 do 22.00 sati

 

 

SVE INFORMACIJE O PROGRAMU

PROČITAJTE NA NAŠOJ STRANICI


www.pulafilmfestival.hr 

 

pula film festival pff 58.pula film festival
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati