13 Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

13 Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

22.7.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Festival plesa i neverbalnog kazališta ulazi u svoju treću večer.

Otvorenje je bilo u petak 20.7. uz puno gledalište, ovacije publike i idealno vrijeme. 
Prve večeri su na programu bili gosti iz Belgije - Kompanija Wazovol koji su na Trgu izveli svoju plesno cirkusku predstavu De Pied Ferme.
Zatim odlični španjolci - kompanija Daniel Abreu s predstavom Animal te nakon toga kompanija Senor Seranno koji su u Art Centru izveli duhovitu predstavu Katastrophe kojom su na originalan način dali presjek uništavanja svijeta prirodnim katastrofama, ali i ljudskom krivnjom.
 
Drugi dan je započeo s reprizom Kompanije Wazovol i njihove predstave De Pied Ferme.
Nakon Wazovola na Trgu, u Kaštelu su nastupali Portugalci kompanija TOK'ART i izveli odličnu predstavu You Never Know How Things Are Going To Come Together koja je zaista bila emotivno vrlo jaka zbog izuzetne izvedbe plesača, koji su tehnički briljirali, ali i zbog posebnog ugođaja glazbe.

Nakon programa u Kaštelu, predstava uSTAV rePUBLIKE je jučer premijerno izvedena u Loži. 
Ta predstava je nastala u rezidenciji festivala u sklopu projekta "Plešem u Istri" te su Katarina Đurđević i Ivančica Horvat stigle u Svetvinčenat prije 10 dana da bi ju završile.
Loža je bila puna i publika je bila oduševljena vrlo komičnom, s puno elemenata dobrog suvremenog pokreta, koja zapravo plesom kritizira Ustav republike Hrvatske.
 
Danas će nas posjetiti ministrica Zlatar, a jučer je na predstavama prisustvovala i belgijska veleposlanica Rossignol koja je bila jako zadovoljna te oduševljena mjestom i Festivalom.
 
   Danas 22.7. je u Art centru Matija Ferlin s predstavom SAD SAM LUCKY, zatim ZPA i Ispod sklopljenih očiju u Kaštelu, a onda Milan Tomašik  s predstavom OFF BEET u Loži.

Sutra 23.7. nam je zadnji dan i zatvaranje Festivala. 
U 10h će se u Art centru održati seminar programa EU KUltura 2007-2013
Večernji program počinje u 21h  projekcijom filma Blanche neige, zatim je u Kaštelu predstava Esnes.n.on2 kompanije Laroque iz Austrije, a nakon toga na Trgu će biti izvedena predstava Studija za suvremeni ples LARGE.
 
 

festival plesa i neverbalnog kazališta savičenta moderan ples kazalište
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati