12. Art & Music Festival

12. Art & Music Festival

11.4.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Ovogodišnje 12. izdanje Art & Music Festivala događa se u proljeće, u terminu od 29.04.-05.05.2008. godine, prvi put izvan tradicionalnog ljetnog termina. Definiran je glazbeni dio 12. Art & Music Festivala 2008. koji će se od 1. do 3. svibnja održati u Povijesnom Muzeju Istre-Museo Storico dell'Istria - Pula.

Ovaj Festival već čitav niz godina primarno promovira demo izvođače, pa će se tako i ove godine 8 mladih bendova natjecati za nagrade.

Prve festivalske večeri, u četvrtak 0;.05.2008. nastupiti će:
Klaus iz Rijeke,
Ivan Vragolovich iz Slavonskog Broda,
Stuttgart Online iz Beograda, te
zagrebački Ruiz.

Kultni ljubljanski bend Pankrti, uz pulski Messerschmitt gosti su prve večeri.

Druge festivalske večeri, u petak 02.05., nastupaju:
beogradski KRSH,
Gregor S. iz Jastrebarskog,
splitski Castro, te
ŽeneKese iz Beograda.

Gosti druge večeri Festivala su; hvaljeni tuzlanski kantautor Damir Avdić, dobro poznati pulski The Chweger te odličan londonski blues punk-rock bend Metro Riots, koji uz energične gitarske rifove garantiraju i odličnu zabavu.

U subotu 3.05. uz nastup tri finalista 12. Art & Music Festivala 2008. (dva bira žiri, jednog publika), kao gosti će nastupiti prošlogodišnji pobjednik Art & Music Festivala beogradski Repetitor, slijedi londonski The Dirty, bend koji stvara uz mentorstvo Tricky-a te uz veliku podršku Iggy Popa.

12. Art & Music festival zatvoriti će splitski The Beat Fleet, koji je jedan od svojih prvih nastupa imao upravo na Art & Music Festivalu prije desetak godina.

Sve bendove koji nastupaju na 12. Art & Music Festivalu 2008. možete poslušati na internetskoj stranici www.myspace.com/artmusicfestival

 

Art & Music Festival je započeo sa djelovanjem 1993. godine. Temeljna je ideja bila sublimirati rock glazbu, strip i kazalište na jednom mjestu. Mladi neafirmirani bendovi u natjecateljskom dijelu, te poznatiji gostujući bendovi stvarali su glazbenu kulisu festivala, dok su strip crtači i grafiteri crtali po zidovima Pule. Tijekom slijedećih godina festival je rastao i privlačio sve više bendova i umjetnika, a samim time i publike. Svih tih festivalskih godina više od polovice posjetitelja dolazilo je iz inozemstva, što je bila potvrda značaja, kvalitete te jedinstvenosti jer je ovaj Festival na jednom mjestu okupljao više medija te poticao sudionike na inventivno stvaralaštvo. 2001. godine održan je 9. Art & Music Festival, i to je bio zadnji u nizu. Zbog nemogućnosti pronalaženja adekvatnog prostora, vodstvo Festivala je odlučilo napraviti stanku, koja je potrajala 5 godina. 2006. godine održano je 10. izdanje Art & Music Festivala. I dalje su glazba i strip ostali temeljni elementi Festivala, a novost je bila "Rockumentary groove" - prikazivanje dokumetarnih filmova sa glazbenom tematikom. Art & Music Festival ide dalje...

 

12.Art & Music Festival glazba Pula Klaus KRSH Metro Riots The Chwenger
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati