24. travanj 2014.
RSS feed
Registracija | Zašto se registrirati ? | Prijava korisnika:

17.11.2008. Društvo - GLJIVARSKO DRUŠTVO "MARTINČICA" IZLOŽILO 160 VRSTA GLJIVA, A RUĐERO FARAGUNA IMENOVAN DOŽIVOTNIM POČASNIM PREDJESNIKOM (AUDIO)

Foto vijesti

Unatoč nepogodnim vremenskim uvjetima za rast gljiva društvo «Martinčica» ovoga je vikenda uspjelo građanima Labinštine prezentirati 160 vrsta kasno jesenskih gljiva. Predsjednik gljivarskog društva «Martinčica», Ruđero Faraguna poručio je da je izuzetno zadovoljan ovogodišnjom izložbom posebice ako se uzme u obzir da do prije dvadeset dana nije bilo gotovo niti jedne gljive. Pohvalio je rad članova društva kao i građana koji su se uključili u realizaciju izložbe. Naglasio je kako je na izložbi bilo i nekih relativno nepoznatih gljiva stoga na prvo mjesto stavlja edukativni karakter ove izložbe. Veseli ga što su građani posjetili izložbu u velikom broju te su na taj način imali priliku upoznati kasno jesenske vrste gljiva sa cijele Labinštine.

Donedavni predsjednik gljivarskog društva «Martinčica», Ruđero Faraguna ovoga je vikenda imenovan doživotnim počasnim predsjednikom društva od strane Skupštine gljivarskog društva «Martinčica». Faraguna je na čelu gljivarskog društva od samog osnutka društva, odnosno četrnaest godina. Društvo trenutno broji četiristotinjak članova te jednako toliko simpatizera.

Na održanoj skupštini Faraguna je podnio ostavku sa funkcije predsjednika, a njegovog zamjenika imenovati će izabrano rukovodstvo od jedanaest članova na prvom sastanku predsjedništva. Na istoj skupštini podijeljena su priznanja najaktivnijim članovima, a to su (Prilog Ruđero Faraguna). Faraguna je naglasio da su potaknuli inicijativu za osnivanje Skupštine na razini Istarske županije u koju bi se uključila manja gljivarska društva diljem Istre. 

Upisao: EmZe | Izvor: Radio Labin

KomentariKOMENTARI:

Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

Poslovni prostor u neposrednoj blizini centra Labina s izravnim pristupom s ceste - kompletno opremljen!

Poljoprivredno zemljište 7964m2 uz rubni dio građevinske zone

EKSKLUZIVNO: Samostojeća kamena kuća, 65m2, s velikom okućnicom u selu pokraj Labina

Građevinsko zemljište u Sv.Martinu nedaleko Labina, 191 Kn/m2 (25 €/m2)

ODLIČNA LOKACIJA: Dvojna kamena kuća s velikom okućnicom, uz glavnu cestu

NEPONOVLJIVA PRILIKA! PLOMIN: Istarska kamena kuća s projektom rekonstrukcije za modernu kuću s bazenom

Građevinsko zemljište,2923m2 u naselju Kature s mogućnošću gradnje višestambene građevine

Salon namještaja Noina Arka Labin
Kalkulator uštede električne energije

ARHIVA - VIJESTI