21. studeni 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

25.9.2014. Politika - SUDIONICI PROJEKTA MINHER DANAS OBIŠLI RAŠU

Foto vijesti

Sudionici završnog susreta partnera u projektu MINHER danas su obišli rudnik u Raši, gdje ih je dočekala i pozdravila zamjenica načelnice Tajana Kovač: (ton – Tajana Kovač). Poželjela im je ona  i rudarski sretno. Oni su zatim uz vodiče Mladena Bajramovića i Josipa Štembergu razgledali rudnik, a po povratku su im  u nekadašnjem Cetrten obroke projecirani dokumentarni filmovi o rudarenju. Obišli su i Rašu – nadzemni rudarski kompleks, spomenik talijanske arhitekture 30-tih godina prošlog stoljeća, a poslužen im je i pravi kovarski ručak. Sutra će se na završnom susretu partnera u projektu MINHER održati Međunarodni simpozij: Rudarsko nasljeđe – generator kulturnog, gospodarskog i turističkog razvoja. Simpozij u Gradskoj knjižnici počinje u 10 sati. Od 15 do 17 sati u Gradskoj knjižnici održat će se i okrugli stol na temu „Rudnik – može li mrtvi kapital bivšeg rudnika postati pokretač razvoja?“.

 

Na okruglom stolu sudjelovat će Sanja Cvjetko Jerković, predsjednica Udruženja arhitekata Hrvatske, Bojan Jelen, direktor Rudnika Trbovlje – Hrastnik iz Slovenije, Stoajan Špegel, direktor Muzeja rudarstva Slovenije u Velenju, Marko Sančanin, teoretičar arhitekture, vanjski suradnik Labin Art Expressa XXI i Manuela Hrvatin, viša savjetnica u Upravnom odjelu za turizam Istarske županije. Kažimo da su jučer popodne sudionici susreta posjetili Mediteranski kiparski simpozij na Dubrovi.

 

Više fotografija

 

 

 

 

Upisao: labin.com | Izvor: Radio Labin

KomentariKOMENTARI:

  • Korisnik
    Marx
    26.9.2014.
    06:58
    "Projekt Minher"??? A pto bi to, do đavola, trebalo biti? Ah, glupog li pitanja: uhljebljenje podobnih lezileboviča, od kojih nikada nekakvih korisnih rezultata. Daj se veš jednom prihvatite posla i realizirajte nešto opipljivo, vidljivo, korisno. Ovako i dalje prodajete samo maglu, začinjenu rockwoolskim i Te1,2 smrdljivo-kancerogenim smogom. Ach, koji Sumpf bijelouški i žaba krastača!
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI