21. studeni 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

22.9.2014. Politika - LABIN OVOG TJEDNA DOMAĆIN ZAVRŠNOG SUSRETA PARTNERA U PROJEKTU MINHER

Foto vijesti

Ovog tjedna Labin će biti domaćin posljednjeg, završnog susreta, partnera u projektu MINHER „Rudarsko nasljeđe: generator gospodarskog i turističkog razvoja“. Dosad su u ovom projektu održana četiri susreta partnera u Rybniku u Poljskoj, Carboniji u Italiji, Banovićima u Bosni i Hercegovini te Idriji i Veljenju u Sloveniji. Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika na današnjoj je konferenciji za novinare na kojoj je najavljen program završnog susreta istaknuo kako se projektom MINHER želi: (ton – Tulio Demetlika).

Pojasnio je on i zašto se taj projekt provodi upravo kroz projekt Europa za građane: (ton – Tulio Demetlika 1). Dio tog projekta su i web stranica, dokumentarni film, facebook grupa, višejezična brošura, rudarski rječnik i interaktivna društvena igra za djecu, kazao je Demetlika. On je od programa izdvojio simpozij  „Rudarsko nasljeđe – generator kulturnog, gospodarskog i trurističkog razvoja“, koji će se u Gradskoj knjižnici održati u petak ujutro, a u kojem je Labin Art Express suorganizator. O tome Tamara Gobo: (ton – Tamara Gobo). Dodala je: (ton – Tamara Gobo 1). Stručni suradnik na projektu Tullio Vorano je o značaju projekta rekao: (ton – Tullio Vorano). Domaćin završnog susreta bit će i Općina Raša, kazala je zamjenica načelnice Tajana Kovač: (ton – Tajana Kovač). Na današnjoj konferenciji nazočio je i Mladen Bajramović, predsjednik udruge ISTARSKI UGLJENOKOPI RAŠA. Program projekta MINHER počinje u srijedu, a u petak će se osim simpozija održati i okrugli stol na temu „Labinski rudnik – može li mrtvi kapital bivšeg rudnika postati pokretač razvoja Labinštine?“.

 

Foto: Radio Labin

 

 

 

Upisao: labin.com | Izvor: Radio Labin

KomentariKOMENTARI:

 • Korisnik
  Goldfinger
  23.9.2014.
  21:27
  Ovo je vrhunski projekt produced by the EU.. Ajde, barem se vide konkretni pozitivni aspekti EU-a..
 • Korisnik
  Marx
  23.9.2014.
  21:45
  Bit će ića i pića na račun nas poreznih obveznika. A gdje su rezultati od tih sumnjivih projekata, i gdje su(što je najvažnije) rudari, koje bi trebalo pozvati (oni što su još živi) i barem počastiti, a ne ovako da slave oni koji s tim rudnikom nemaju ama baš ništa!Dakle, kao i uvijek lezilebovići će jest i pit, ne doprinjevši ništa! Ma bravo!
 • Korisnik
  maher5
  25.9.2014.
  22:10
  Ma kako sam propustio navesti, ovo je pravo bacanje sredstava, odnosno u narodu rečeno para
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI