13. prosinac 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

20.6.2013. Politika - LABIN ĆE ULAZAK U EU PROSLAVITI U ZNAKU KULTURE

Foto vijesti

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju diljem će se Istre proslaviti u svečarskom tonu, doduše bez velikog spektakla. Gotovo sva mjesta i gradovi planiraju programe 30. lipnja i 1. srpnja. Bit će proslava i na graničnim prijelazima.

 - 30. lipnja, kao župan, moram prisustvovati svečanosti u Zagrebu, a 1. srpanj bit će dan kada ćemo svečano obilježiti ovaj događaj, kaže župan Valter Flego. Županija namjerava u Puli potpisati sporazum o suradnji s poljskom regijom Malopolskom. Budući da se obilježava i godišnjica osnivanja Jadranske euroregije, u Puli će se održati prijem predstavnika iz prijateljskih regija, a navečer u Domu hrvatskih branitelja i svečana akademija. U Bruxellesu će se 3. srpnja u uredu IŽ-a s regijama koje imaju sjedište u istoj zgradi organizirati svečani prijem, a potom sve seli u Vijeće EU-a.

Grad Buje će na Plovaniji u suradnji s tamošnjim hotelom Mulinom 30. lipnja i 1. srpnja organizirati niz manifestacija u kojima će sudjelovati i slovenske općine Piran te Portorož. Vrhunac proslave bit će svečani čin prelaska državne granice točno u ponoć na 1. srpanj.

Buzećani će na graničnom prijelazu Požane organizirati slobodno letenje, penjanje, a za one koji žele ipak na nešto umjereniji i manje adrenalinski način proslaviti taj događaj priprema se pješačenje i bicikliranje.

Pula planira veliki EU party na Forumu i Portarati, dok će Festival igranog filma u Puli u okviru programa Europolis publici predstaviti dugometražne i kratke igrane filmove kinematografije svih 27 zemalja članica EU-a. Na Forumu će se uz 3D mapping i odbrojavanje dočekati 1. srpnja.

Umag pak planira Prve svjetske umjetničke igre koje će se svečano otvoriti na Trgu slobode u 21 sat. Proslavu će uveličati i poznate operne dive Martina Tomčić i Sandra Bagarić te Ujedinjeni mandolinaški orkestar Talijanske unije i Josipa Lisac.

Labin će organizirati program s naglaskom na kulturi, a Rovinj zadnjeg dana lipnja očekuje dolazak na kajacima talijanskih sportaša Roberta Barbierija i Riccarda Cuzzolina koji će taj dan krenuti s talijanske obale. (Barbara BAN)

Upisao: labin.com | Izvor: Glas Istre

KomentariKOMENTARI:

 • Korisnik
  flacius
  20.6.2013.
  13:12
  I ja ćun proslaviti ulazak u EU, naše male i rasturene RH, od zna se već koga, na taj način da ću zbrisati odavde s prvon kurjerom! S vrajžon neću, perke san se tu rodi...
 • Korisnik
  7777777
  20.6.2013.
  13:53
  A ja ću stavit crno trako za Dan žalosti!
 • Korisnik
  Goldfinger
  20.6.2013.
  21:57
  Avanti popolo! ;)
 • Korisnik
  Byron
  21.6.2013.
  09:38
  Malo se previše razbacujemo s tom riječi, kultura, a od nje ni k...
 • Korisnik
  patrik juricic
  23.6.2013.
  20:33
  kulturom??
  dobio sam jednu ljepu sliku jato gusaka sa zastavom hrvatske juri na vrata na kojima pise eu, a iza vrata objesene za noge i ocerupane guske !!
  ja samo pitam da li bi mi netko od vas dao za nista novac jedno milijun kuna?? ako ima neka mi se javi!!
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI