13. prosinac 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

9.8.2012. Društvo - PETERO DOBITNIKA PRIZNANJA OPĆINE PIĆAN: LAUREATI ORBANIĆ, ZIDARIĆ, SULIĆ, CARIĆ I IVANIĆ

Foto vijesti

Ravnatelj Državnog arhiva u Pazinu Elvis Orbanić, organizator Legendfesta Ivor Zidarić, umirovljeni ravnatelj osmoljetke u Potpićnu Miroslav Sulić, umirovljena učiteljica škole u Sv. Katarini Gracijela Carić i humanitarka iz Pedrovice Ana Ivanić dobitnici su godišnjih priznanja Općine Pićan. Takav su prijedlog načelnika Ivana Frankovića i članova nadležne komisije Mauricija Brenka i Bosiljke Bilić amenovali općinski vijećnici na posljednjoj sjednici.

Orbanić je nagrađen za doprinos u izučavanju povijesne građe općinskog središta I Pićanštine, koju je objedinio u Pićanskom zborniku, jedinom takvom zapisu izdanom u posljednje vrijeme.

Zidariću je, pak, vrednovana, kako piše u obrazloženju, uspješna organizacija i sve veća popularizacija festivala legendi, mitova i priča Istre, čije je sedmo izdanje održano nedavno.

Nastavnica Carić ovjenčana je za "poseban i dugogodišnji doprinos u odgoju i obrazovanju djece", kao i Sulić kojem je bodovan i angažman u vannastavnim aktivnostima s nadarenom djecom te rezultati na raznim školskim natjecanjima.

Za humanitarni rad na Pićanštini, posebno pomoć bolesnima i nemoćnima, nagrađena je Ivanić. Ona je isprva bila predložena za plaketu, manje vrijednu nagradu, no prihvaćena je sugestija potpredsjednice vijeća Kristine Đurović da je se vrednuje jednako kao druge laureate.

Priznanja će biti uručena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća 16. kolovoza.

I. R.

 

Upisao: labin.com | Izvor: Glas Istre

KomentariKOMENTARI:

Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI