13. prosinac 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

28.7.2012. Zabava - U PIĆNU POČEO LEGENDFEST

Foto vijesti

Svečanim otvorenjem u Pićnu počelo sedmo izdanje Legendfesta, Festivala narodnih priča, legendi i mitova Istre. Središnja tema ovogodišnjeg programa su štrige, štriguni i krsnici, a posjetitelji će sve do nedjelje imati priliku pogledati razne predstave, pripovijesti, koncerte, izložbe i druge sadržaje vezane za mistična bića istarskih predaja.

Festival se održava na brojnim lokacijama koje posjetitelji sami trebaju pronaći. Osim Legendsajma, u zgradi Općine otvorena je izložba slika Filipa Burburana, a u galeriji na trgu izložba likova u drvu Tončija Žužića pod nazivom „Priče iz Šume“ te promovirana njegova slikovnica „Ćuk Krki i Matić Malić“.

Brojni sadržaji namijenjeni su djeci, poput predstava „Glulo i Smrlo u Štrigilandu“ riječkog RI Teatra, „Lindarski kaban“ Istarskog narodnog kazališta iz Pule, „Priroda protiv štrige“ rovinjske udruge Hrast te predstave o Regoču i vili Jadranki osmišljene od strane članova pulske udruge Pusti priču. Održan je i Vatreni show, Pjevanje mističnih pjesama te pričaonice Elis Bačac i Maje Ćorović.

Subota, drugi festivalski dan, uz navedene sadržaje, donosi i predavanje „Tko su zapravo vampiri“ etnologa Luke Šeše, radionice, predavanja, promocije knjiga i razne druge sadržaje koji će, osim djece, zasigurno zadovoljiti i apetite svih ljubitelja mističnih i fantastičnih bića i pripovijesti. Legendfest će posjetiti i Davor Pavuna, poznati hrvatski fizičar i izumitelj.

Upisao: labin.com | Izvor: Glas Istre

KomentariKOMENTARI:

  • Korisnik
    zodiax
    28.7.2012.
    23:43
    Ka' če rokvolfest?
  • Korisnik
    sivi
    30.7.2012.
    10:55
    Pa mogli bi organizirati industrial-heavy metal fest, sponzor se sam nudi.
Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI