11. prosinac 2017.
RSS feed
Prijava korisnika

30.3.2010. Gospodarstvo - GRAČIŠĆE: 8. SMOTRA VINA SREDIŠNJE ISTRE TRADICIONALNO NA USKRSNI PONEDJELJAK

Foto vijesti

Gračišće će 8. put po redu na Uskrsni ponedjeljak biti domaćin Smotre vina središnje Istre. Pripreme za samu manifestaciju privode se kraju i do ponedjeljka, 5. travnja u Gračišću će sve biti spremno za 8. Smotru Vina središnje Istre.

Organizatori će osigurati više od 5000 butilja vina za degustaciju. U dvadeset i jednoj konobi moći će se kušati 289 vina od čega 193 bijela i 96 crnih. Nagrađeno je više od 70 % vina, od čega 30 zlatnih, 72 srebrna i 62 brončana vina te će biti dodijeljeno i 40 počasnih nagrada. Tko su nagrađeni saznati će se na sam dan manifestacije. Osim što će se moći degustirati, vina će se moći i kupiti u posebnoj konobi.

U Gračišću se ove godine sprema i bogata gastro ponuda (opširnije u prošlom članku). Tako će između ostalog uz 12 ugostiteljskih objekata i njihove ponude jela u ponudi biti i meso vola odnosno boškarina na ražnju.

Program započinje u 11:00 sati svečanim otvorenjem smotre. U 15:00 sati počinje glazbeno-zabavni program u kojem će sudjelovati narodni svirači. Svečana podjela odličja za nagrađena vina predviđena je za 16 sati. Konobe za degustaciju vina biti će otvorene sve do 19 sati. Od 12:00 do 18:00 svaki sat kreće vođena degustacija koju će voditi višestruko nagrađivani somelier Sandi Paris. Gustafi će se pobrinuti za dobru zabavu u večernjim satima, točnije u 21:00 kada tradicionalno počinje njihov koncert na placu u Gračišću.

Organizatori priželjkuju povoljnu vremensku prognozu odnosno lijep i sunčan dan. Uz idealne vremenske uvjete ovog bi Uskrsnog ponedjeljka Smotru vina moglo posjetiti i dvadesetak tisuća ljudi.

 

Upisao: EmZe | Izvor: Barkun

KomentariKOMENTARI:

Za komentiranje morate biti registirani! Registracija Registracija
Pratite komentare na ovu vijest putem RSS kanala RSS

ARHIVA - VIJESTI